top of page
opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

Ova pravila i uvjeti određuju odnos između Žabica spin d.o.o, Josipa Bosendorfera 1d, 31300 Beli Manastir, Hrvatska, dalje u tekstu Žabica spin ili »zabica.hr« ili »internetska stranica«, te svaka osoba koja obavlja kupnju na internetskoj stranici zabica.hr, dalje u tekstu »korisnik«, a skupa imenovane »ugovorne strane«.

Korisnik izjavljuje da je dovoljno star, odnosno ima dozvolu roditelja te pravnu sposobnost sklopiti ugovor, što mu omogućava da obavi narudžbu na ovoj internetskoj stranici.

Ugovorne strane su suglasne da ove odnose uređuju ovi opći uvjeti prodaje. Uvjeti se mogu izmijeniti i u tom slučaju su važeći uvjeti oni, koji su već na snazi u trenutku slanja narudžbe putem stranice.

 

Podaci o proizvodima

Objave prodavatelja predstavljaju prikaz osnovnih uvjeta prodaje, osim ako prodavatelj nije izričito naveo drugačije.

Opisi i specifikacije proizvoda dobiveni su od strane dobavljača ili su preuzeti sa službenih stranica dobavljača. Fotografije proizvoda mogu biti dobivene od strane dobavljača ili mogu biti fotografirane u prostorijama prodavatelja. Prodavatelj ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, fotografija i ažuriranja stranica.

Putem zabica.hr kupcu je omogućena kupnja dijela asortimana proizvoda iz ponude prodavatelja. U primjeru istaknutih cijena na zabica.hr koje odstupaju od cijena u trgovini prodavatelja, prodavatelj će kupcu izjednačiti cijenu. Prodavatelj sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšao odabir prilikom kupovine.

Naši proizvodi i cijene su važeći ako su prikazani na internetskoj stranici u trenutku narudžbe, sa iznimkom posebne ponude, rok valjanosti koje je naveden na internetskoj stranici. Korisnici se mogu upoznati sa dostupnošću proizvoda na informativnoj stranici. U slučaju narudžbe proizvoda, koji nije dostupan, zabica.hr zadržava pravo da poništi narudžbu i o tome obavijesti korisnika. Ako je korisnik naručio više proizvoda, a neki od njih se iskaže za dokonačno nedostupnog, zabica.hr će korisnika obavijestiti o nemogućnosti dostave proizvoda.

Ostali dio narudžbe će biti obrađen i poslan kupcu u okviru rokova, navedenih u informativnoj elektronskoj poruci o slanju narudžbe. Korisnik može također izabrati poništenje cjelokupne narudžbe tako, da o tome obavijesti odjel za pomoć korisnicima na decathlon.hr putem telefona ili elektronske pošte.

Korisnik također može otkazati narudžbu obavještavanjem Službe za korisnike na zabica.hr telefonom ili e-mailom.

 

Cijene 

Cijene, koje su navedene na internetskoj stranici su u eurima i uključuju PDV, a uz to se zaračuna i dostava na području Hrvatske. Sve cijene u eurima izračunate se prema pravilima preračunavanja po fiksnom tečaju konverzije 1kn=7,53450 eur.

Cijene proizvoda, koje su navedene na zabica.hr, ne uključuju troškove slanja, niti cijenu pakiranja ili cijenu drugih usluga, navedenih na internetu, koji se mogu dodatno zaračunati.

Te eventualne dodatne takse će biti odgovarajuće i otvoreno priopćeni korisniku u posljednjem prozoru pri narudžbi, prije konačnog potvrđivanja narudžbe.

Uz to korisniku se priopćuje, da cijene proizvoda i usluga u trgovini Žabica nisu obvezno primijenjene kod kupnje na stranici zabica.hr i obratno.

Izjava o Konverziji

 

Sva plaćanja bit će izvršena u eurima (EUR). Ukoliko za plaćanje koristite kreditnu karticu inozemnog izdavatelja, cijena izražena u eurima konvertirat će se u lokalnu valutu u kojoj inozemni izdavatelj izdaje račun za troškove koji terete kreditnu karticu. Navedena konverzija će biti izvršena primjenom tečaja koji je ugovoren između inozemnog izdavatelja i korisnika kreditne kartice, te stoga postoji mogućnost odstupanja iznosa za koji će biti terećena vaša kartica od originalne cijene navedene na našim web stranicama.

 

Narudžba

Kupac može iz dijela asortimana prodavatelja, objavljenog na zabica.hr izabrati proizvod ili više proizvoda za čiju kupnju je zainteresiran i naručiti putem:

  • web trgovine: zabica.hr

  • e-mail: trgovinazabica@gmail.com

  • telefona: 031 700 990

  • osobno u trgovini na adresi Josipa Bosendorfera 1d, 31300 Beli Manastir

Proizvode mogu naručiti registrirani i neregistrirani kupci. Registracija se vrši kreiranjem korisničkog računa. Registracija je besplatna. Prilikom registracije Kupac kreira korisničko ime i lozinku. Kupac je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom. Registrirani i neregistrirani Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili kupovine.

Klikom na gumb "Naručiti" Kupac daje neopozivu ponudu prodavatelju za kupnju pojedinog ili grupe proizvoda. Prije zaključivanja kupovine Kupac može samostalno promijeniti stanje proizvoda ili dodavati još proizvoda u košaricu.

Kupnja ne može biti realizirana ukoliko kupac nije potvrdio svoje slaganje s Općim uvjetima.

Kupnja je valjana samo ako je narudžba uredno ispunjena i zaključena putem zabica.hr. To vrijedi i za dodatne zahtjeve, uvjete ili upute kupca, koji mogu biti u vezi s kupljenim sadržajem. U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno ili telefonski obavijestiti kupca o tome čim to bude moguće. U slučaju obavijesti da je naručeni proizvod dostupan u produljenom roku, Kupac ima mogućnost ostati pri narudžbi, uz novi, tako naznačeni rok isporuke, ili pak otkazati narudžbu. U slučaju da prodavatelj obavijesti kupca da proizvod uopće ne može naručiti od dobavljača, ugovor se raskida već samom takvom obaviješću i narudžba se otkazuje.

Narudžba se smatra potvrđenom i valjanom kad Kupac zaključi narudžbu s klikom na gumb „Naručiti“ i istovremeno na mail dobije potvrdni e-mail.

 

Uvjeti plaćanja

Kupac se obvezuje narudžbu platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

               1. Pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

               2. Općom uplatnicom / internet bankarstvom, isključivo po prethodno zatraženoj ponudi

               3. Plaćanje kreditnim karticama 

​                                 PBZ Card d.o.o.
                                    • MasterCard jednokratno
                                    • Visa i Maestro jednokratno i na 2-12 te 24 do 36 rata (samo za PBZ izdane kartice)
                                 Erste Card Club d.o.o.
                                    • Diners, Maestro, Mastercard i Visa jednokratno i na 2-12 te 24 do 36 rata
                                      ECC preko svoje infrastrukture omogućuje obročnu naplatu i za partnerske banke MB+ grupacije:
                                    • Istarska kreditna banka Umag d.d.
                                    • Kent Banka d.d.
                                    • Slatinska banka d.d.
                                    • Agram banka d.d.
                                    • Sberbank d.d.
                                Zagrebačka banka d.d.
                                    • Maestro jednokratno
                                    • MasterCard i Visa na 2-12 te 24 do 36 rata (samo za ZABA izdane kartice)

 

Prilikom kartičnog plaćanja, sustav će Vas preusmjeriti na stranicu HT PayWay-a gdje odaberite vrstu kreditne kartice kojom plaćate i unesite tražene podatke. Kad potvrdite kupnju, vidjeti ćete potvrdu o svojoj narudžbi koja će biti poslana na vašu e-mail adresu.

Sigurnost plaćanja karticama

HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka-PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana korištenjem posljednje verzije TLS enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neutraliziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozoda" (firewalla).

Izjava o privatnosti

Žabica spin d.o.o., Josipa Bosendorfera 1d, 31300 Beli Manastir štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN-42/2018. Izjavom privatnosti Žabica spin d.o.o. se obvezuje obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci
Prema Uredbi, osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi, jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada
Prema Uredbi, obrada je svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka
Žabica spin d.o.o. prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno, a koji su nužni za ispunjenje obveza. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web trgovine te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima tvrtke Žabica Spin d.o.o. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga.

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu Žabica Spin d.o.o. koriste se na slijedeće načine:

Ime, prezime i adresu e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup Internet trgovini
Ime, prezime, adresu e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresu koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
Ime, prezime, adresa e-pošte i telefonski broj koristimo za kontaktiranje kupca u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanja obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želi kupiti, kao i upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita)
Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati niže u odjeljku Kolačići.
Svrha i uvid
Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni djelatnicima tvrtke Žabica spin d.o.o. i vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Žabica spin d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, hostinga opreme i dostave. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

Kolačići (Cookies)
Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o Vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju korisničkog iskustva.

Web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.

Čuvanje i zaštita
Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.

Žabica spin d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili Vaše osobne podatke i, nakon što ih primimo, strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran. Težimo u potpunosti zaštititi Vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.

U skladu s Općom EU uredbom Žabica spin d.o.o. ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16 godina.

Prava ispitanika
Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.

Kako biste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se putem maila ( trgovinazabica@gmail.com ili telefona (031 700 990) i zahtjev će biti riješen u najkraćem mogućem roku. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisat ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze.

Za ispravak netočnih podataka na Vašem korisničkom računu, ulogirajte se i sami izvršite potrebne promjene.

Na zahtjev ispitanika Žabica spin d.o.o. izvršit će izvoz svih njegovih osobnih podataka koje posjedujemo u .xml formatu te ih isporučiti ispitaniku.

Ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti Unsubscribe.

Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja kontaktirajte nas na mail trgovinazabica@gmail.com ili telefon 031 700 990.

 

Dostava

Online kupnja uz dostavu moguća je na području Republike Hrvatske, uključujući i većinu otoka. U slučaju manjih otoka, dostava se vrši do najbliže trajektne luke. Prodavatelj je dužan dostaviti naručenu robu na adresu unutar Republike Hrvatske, koju je kupac naveo u narudžbi kupca poslane putem zabica.hr. 

Cijena dostave za narudžbu do 49,99€ iznosi 5,00€, a za iznos od 50,00€ je besplatna.

U Žabica spin d.o.o. nastojimo naručenu robu sa zalihe dostaviti u što kraćem roku. Okvirni rok isporuke artikala koji su na zalihi, iznosi od 2 do 14 radnih dana. Rok počinje teći od trenutka kada prodavatelj zaprimi uplatu na žiro račun ili kada se autorizira transakciju kreditnih ili debitnih kartica. Cijena troškova dostave vidljiva je u košarici. Za proizvode koji nisu na zalihi, a naručuju se, prodavatelj dogovara okvirni termin isporuke s kupcem prema uobičajenim terminima isporuke od strane dobavljača.

Prodavatelj je odgovoran za pravovremeno i uredno otpremanje robe iz svojih poslovnih jedinica i isporuke dostavljača, ali nije odgovoran za kašnjenja uzrokovanih brodarskim uslugama, višu silu, kao i za sve slučajeve nemogućnosti i/ili kašnjenja isporuke za koje odgovaraju dostavne službe.

Ukoliko isporuka kupljene robe nije moguća, na adresi koju je kupac naznačio, zbog toga što se kupac u dogovorenom terminu ne nalazi na naznačenoj adresi, iz njemu poznatih razloga, troškove sljedeće isporuke, kao i sve druge moguće troškove zbog neuspjele isporuke snosi isključivo kupac.

U slučaju neuspjele dostave, ukoliko se proizvod ne preuzme, a kupac nije obavijestio prodavatelja o tome pisanim putem, prodavatelj ima pravo uskladištiti robu po svom izboru na rizik kupca uz obračunavanje troškova skladištenja po započetom mjesecu i inzistirati na ispunjenju ugovora ili, nakon određivanja naknadnog roka od 15 dana raskinuti ugovor i robu dalje prodati trećim osobama, pri čemu je kupac obvezan platiti naknadu skladištenja i manipulativnih troškova.

Proizvod se smatra isporučenim kada kupac ili od kupca ovlaštena osoba parafira pisanu potvrdu o preuzimanju, te istu preda dostavnoj službi. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja, te ukoliko ih ima, odmah prijaviti oštećenje dostavnom službeniku koji robu isporučuje.

Kupac je dužan bez odlaganja preuzetu robu pregledati po vanjskoj ambalaži prilikom preuzimanja od dostavne službe, te obavijestiti prodavatelja o vidljivim nedostacima robe sukladno ovim Općim uvjetima. Ako na proizvodu primijetite oštećenja nakon otpakiravanja, fotografije oštećenja i ambalažu te navedeno prijavite pisanim putem na mail: trgovinazabica@gmail.com.

Prodavatelj može, u slučaju uočenih problema s izvršavanjem obveze plaćanja kupca, otpremu robe po vlastitom nahođenju otkazati ili odgoditi do potpunog izvršenja obveza plaćanja od strane kupca.

Ukoliko se kupac odluči za osobno preuzimanje robe, prodavatelj ističe da kupac prije preuzimanja mora dobiti obavijest od prodavatelja o spremnosti robe za preuzimanje. O tome će kupac biti obaviješten putem kontakta kojeg je odabrao

 

Povrat i reklamacija

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 41/14, 110/15), Kupac ima pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora ukoliko je sklopljen na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija poslovnog subjekta (kupnja putem interneta, telefona) u roku 14 dana od datuma potpisane potvrde o preuzimanju robe. U slučaju da Kupac odluči raskinuti ugovor o kupoprodaji na daljinu, može to učiniti bez navođenja razloga tako da nedvosmisleno i prije isteka roka obavijesti prodavatelja o raskidu ugovora o kupoprodaji na mail trgovinazabica@gmail.com.

U slučaju pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda kupac ima pravo na zamjenu ili povrat pri čemu je dužan prijaviti nedostatak u što kraćem roku (maksimalno 48h) putem telefona 031 700 990 ili e-maila trgovinazabica@gmail.com.

U slučaju kvara proizvoda unutar jamstvenog roka ili bilo kojeg razloga nezadovoljstva proizvodom kupac nam, sukladno Članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, može uputiti pisani prigovor na adresu: Žabica spin d.o.o., Josipa Bosendorfera 1d, 31300 Beli Manastir, putem e-maila: trgovinazabica@gmail.com ili fizički doći u trgovinu. Na pisani prigovor očitovat ćemo se u zakonskom roku od 15 dana od primitka prigovora od strane kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima mogućnost jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći za to razloge u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda koristeći Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora  ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju za raskidom ugovora na trajnom mediju.

 

Rješavanje sporova

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore, prijedlog za mirenje Centru za mirenje ili Europskoj komisiji putem obrasca za online rješavanje sporova. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Osijeku.

cijene
narudžba
plaćanje
dostava
reklamacija
podaci o proizvodima
rješavanje sporova
bottom of page